En spennende e-post

Nok en gang fikk jeg en spennende e-post. Denne gangen var avsender slektsforum. Jeg tenkte fort at dette måtte være noen som hadde svart på en av mine etterlysninger.

Jeg la ut en etterlysning 27. desember 2008, og akkurat 1 år senere kom det svar.

Når man driver med slektsforskning, merker man fort at personene byttet etternavn når de flyttet. Dette gjør at det av og til kan være vanskelig å vite om du har funnet den rette dåpen. Dette problemet hadde jeg da jeg la ut etterlysningen. Svarene jeg hadde fått, hjalp meg ikke så mye med å være sikker på at jeg hadde funnet den rette, men så, den 27. desember 2009 kom det et nytt spennende svar.

Det var fra ei dame som bor i Stavanger, som hadde lett masse etter den samme personen som meg. Etter litt frem og tilbake kom vi fram til at det ikke kunne være den samme Halvor Halvorsen vi lette etter allikevel. Dette siden hennes og min Halvor Halvorsen var født i forskjellige år… Men så ringte mobilen min :)

Vi diskuterte mye på telefon, mye frem og tilbake. Til slutt etter litt leting i kirkebøker kom vi frem til at det måtte være slik at det måtte være to Halvor Halvorsen med samme foreldre. Jeg slo opp i bygdeboka, men denne var ikke enig i det… Vi bladde enda litt mer, og ved hjelp av navnene på fadderene konstaterte vi med at bygdeboka må ha glemt å skrive ned begge Halvor Halvorsen. Stemmer dette, er “damen fra Stavanger” 7-menning med far :)

For å kunne være helt sikker i “teorien vår”, må vi nok lete litt i skifter for å se om alle barna til foreldrene står der. Må nok få tatt meg en tur til Statsarkivet på Kongsberg for å sjekke om de har noen skiftekort liggende, da disse er mye lettere å bla gjennom :)

Gleder meg til fortsettelsen :D

Comments (1)

Molanderfebruar 2nd, 2010 at 9:38 am

Hva kjempeheldig Du og Damen i Stavanger er da, håper at det er den samme. Var jo ikke uvanlig at fantes flere med barn med samme navn ni en familie.

Leave a comment

Your comment