Slektsforskning

Jeg har nå tenkt å skjerpe meg litt, og skal blogge mye mer enn jeg har gjort så langt i år. Som mange vet, driver jeg med slektsforskning. En hobby jeg er svært så glad for at jeg startet med.

Så langt har jeg registrert litt under 2000 personer i min lille slektsbase. Blant disse finnes folk fra Rogaland i sør til Møre og Romsdal i Norge. I tillegg har jeg funnet slekt i både Sør Afrika og USA. Det er veldig spennende å finne slekt i utlandet. Man leter på litt andre måter enn man gjør her hjemme, og dette gjør at hobbyen ikke blir det grann ensformig.

Det jeg har merket disse to årene jeg har forsket opp mine røtter, er at jeg har fått mye mer kontakt med min nærmeste slekt. Før snakket jeg med enkelte bare når vi var på besøk, eller når jeg ringte for å takke for en bursdags- eller julegave. Nå får jeg ofte telefoner fra slektninger som har spørsmål. Da ender det ofte opp med at jeg får registrert enda flere personer.

En annen ting som gjør slektsforskning til en så interessant hobby, er at man kommer i kontakt med mange spennende folk man ikke ante at man noen gang skulle komme i kontakt med. E-poster tikker inn, og telefonen ringer stadig vekk fra folk som jeg omtrent ikke har snakket med.

En siste ting jeg merker som har forandret seg, er at nå forstår mye lettere når besteforeldrene mine snakker om hvem som har gått bort. Jeg kan nå delta i diskusjonen, i stede for å sitte på stolen min og omtrent sovne.

Til nå har jeg forsket i to år og jeg tviler ikke et sekund på at slektsbasen min kommer til å øke kraftig i antall slektninger med årene. Slektsforskning går ikke bare ut på å lete i bøker etter slekt, men også å snakke med folk man aldri trodde man skulle få snakke med.

Comments (4)

Laila Christiansenjuli 10th, 2010 at 9:02 pm

Det er noe rart med slektsforskning, Bjarte. Den gjør at de du før anså som “bare” en gammel onkel eller tante eller oldis, de har en historie å fortelle! Enden de er døde eller de lever, de har en historie å fortelle. Se på et kart, les en bok, se på et bilde! Du er heldig som er så ung, og ble bitt av denne basillen så tidlig, så du har mange eldre som kan fortelle deg om seg selv og sine! Og du har heldigvis lært, og har vært så heldig og lur at du kom inn på vår chat og fikk mange fine tips (og Våre Røtter) hihi

Stå på Bjarte, du er super, både sport og slekt - en vanvittig flott kombinasjon! Bare hold deg på bena og ta i mot!

Klem igjen fra Vålerenga

Bjartejuli 10th, 2010 at 9:08 pm

Jeg er veldig glad for at jeg fant DISchat så tidlig. Hadde det ikke vært for dere, hadde alt blitt så utrolig mye vanskeligere. Jeg hadde sannsynligvis også gjort mange flere feil (for jeg har gjort noen, hihi) som jeg i etterkant måtte rette opp. Dere har fått den kjekke hobbyen slektsforskning til å bli enda kjekkere…

Tusen takk for hjelpen så langt, og takk for fine ord (blir nesten litt rørt her jeg sitter :) ) :D

Torill Johnsenjuli 10th, 2010 at 9:11 pm

kloke kommentarer du kommer med Bjarte. Spennende å se hva dette utvikler seg til

Bjartejuli 10th, 2010 at 9:16 pm

Takk for det Torill :) Får nok bare vente og se :D

Leave a comment

Your comment