Før og nå

Som de fleste vet, forandrer plasser seg med årene. Trær blir hugget, steiner blir flyttet og hus blir revet. I forrige blogginnlegg skrev jeg litt om eldre bilder og hvor kjekt det faktisk var å se på bilder fra når våre eldre slektninger levde.

Bildene forteller oss mye om hvordan verden så ut før vi selv så dagens lys. Det fins ikke noe som beskriver hvordan ting så ut, bedre enn et bilde. Det er dette som gjør bildene til en så interessant kilde.

Til helgen drar jeg til Gol sammen med far for å besøke slekta mi der. Da har jeg en plan om å prøve å finne igjen hvor noen av bildene jeg har ble tatt, for så å ta et bilde i noen lunde samme vinkel. Da kan jeg etterpå sette bildene ved siden av hverandre, og enkelt se hvor mye som har blitt forandret. Dersom jeg får dette til, skal du ikke se bort ifra at det blir et nytt blogginnlegg med resultatet.

Comments (2)

Laila Christiansenjuli 22nd, 2010 at 2:00 pm

Dette blir spennende, BJarte! Alltid gøy med før-og-nå bilder!

Historielaget på Vålerenga hadde en slik kaleender for noen år siden, hvor bilder av “samme vinkel” fra hus og gater ble vist. Denne er den mest populære kalenderen vi noen gang har laget!

Lykke til!

Bjartejuli 22nd, 2010 at 5:10 pm

Takk for kommentar :) Gleder med litt til å prøve. Er ikke alltid så veldig mye å gjøre på en gard, så da er det jo alltid kjekt å finne på noe…

Leave a comment

Your comment